Skal du have tapetseret eller malet en væg, kommer du ikke udenom vægspartel. Her finder du spartelmasse til væggene i 5 eller 10 liter størrelser, og i flere forskellige varianter. Vægspartelmasse er enten produceret i en let, mellem eller grov udgave, så der er også en vægspartel, der passer til dit behov.
Spartel eller spartelmasse er et yderst vigtigt byggemateriale, som egner sig til både private og professionelle. Vægspartel er vigtigt at gøre brug af, hvis du eksempelvis skal have tapetseret eller malet en væg. På denne måde er du sikker på, at du starter på en helt flad og ren overflade, og samtidig undgår du lufthuller og lignende.
Hos 10-4.dk samarbejder vi med Skandinaviens førende lim-, fugemasse- og spartelproducent, Dana Lim, så du er sikret et ensartet resultat af meget høj kvalitet.
Sandspartelmasse og spartel, der findes på siden her, kan ikke bruges til store huller. Hvis hullerne er mere end 2 cm dybe vil vi altid anbefale, at man lapper dem med f.eks. Polyfilla, inden man spartler henover.
Nogle af de mest almindelige typer af vægspartel er grov og medium spartelmasse. Derudover findes der også mange forskellige typer af spartel til fliser.
Brugen af de forskellige typer spartel er næsten identisk, da alle skal påføres en væg eller loft, for at få en plan overflade, som kan bruges til at sætte tapet, filt eller glasvæv op på efterfølgende.
Spartelmasse bruges normalt til at fylde revner og huller i væggene og lofterne. Det kan også bruges til at udfylde revner og huller mellem fliser. I dag bliver mange vægge og lofter fuldspartlet, det vil sige, at man spartler hele fladen inden næste behandling.
Typisk vil man spartle en væg med en grov spartelmasse og derefter en medium spartelmasse for til sidst at grunde overfladen. Mellem de forskellige behandlinger skal der slibes. Især den sidste omgang slibning er vigtig, for er der ujævnheder i overfladen, vil det kunne ses med det samme, hvis der f.eks. skal sættes glasfilt op. Sætter man savsmuldstapet op, kan man være heldig, at det ikke kan ses på samme måde, hvis der er ujævnheder. Dog vil vi anbefale, at man gør så meget som overhovedet muligt, for at få en helt glat overflade.
Skal man spartle gipsplader, er det en god ide at få lagt sparteltape eller en "gipsstrimmel" ind, der hvor to gipsplader støder op mod hinanden. Dette er for at undgå det vil revne.
Rullespartelmasse bruges på samme måde som almindelig spartelmasse. Fordelen her er blot, at de påføres ved brug af en malerrulle i stedet for en bred spartel. Dermed kan arbejdet typisk gøres en smule hurtigere, da man kan nå større områder på kortere tid. Når man bruger en rullespartel slipper man dog ikke helt for at skulle glatte efter med en bred spartel. Gør man ikke det, er der nemlig rigtig meget slibearbejde efterfølgende og det vil man gerne undgå.
Hos 10-4.dk har vi også et stort udvalg af maling, malerværktøj, rengøring, afdækning og Polyfilla.
Hos 10-4.dk er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den form for vægspartel, der passer bedst til dig og dine behov. Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!