Løvblæser og løvsuger

En løvblæser og løvsuger er et effektiv redskab til havearbejdet, der hjælper med at holde udendørs områder rene og pæne. En løvblæser bruger en kraftig strøm af luft til at flytte løv og andet haveaffald, hvilket gør det nemt at samle det op eller samle det i bunker. Løvsugere, på den anden side, fungerer ved at suge løvet op i en beholder, hvilket gør opsamlingen mere effektiv og mindre arbejdskrævende. Værktøjet er især nyttigt i efteråret, når bladene falder i store mængder, men de kan også bruges året rundt til at vedligeholde haver og grønne områder.

Filter:
Sortering:
53 produkter

Hvad er en løvsuger og en løvblæser?

Efteråret er kendt for de brune og røde blade som falder af træerne og havner i vores haver, hvor der dannes bunker af våde blade. Let fordelte blade omsættes som regel i løbet af vinteren, men det kan se træls ud med blade liggende hist og her på græsplænen. Og generelt kan det siges at har du f.eks. hassel- og kastanjeblade, så formulder de hurtigt, mens bøge- og egeblade omsættes langsomt. Der kan således dannes mere mos i plænen, men er mos i haven ikke et problem, så er blade på plænen ikke noget den direkte tager skade af. Har du en robotplæneklipper, kan det være nyttigt at fjerne små pinde, kvas eller lidt hårde genstande, så man undgår at den stopper eller bladene udfordres unødvendigt.

Det er en lidt større opgave, hvis der samler sig våde og smattede bunker på græsplænen, som kan ødelægge græsset. Her kan det være nødvendigt at rive bladene sammen og smide dem under træer og buske. I indkørslen vil vi gerne have bladene fjernet, især hvis bladene ligger ovenpå grus eller ral i indkørslen. Bladene kan fjernes med en rive, men det er let og hurtigt at fjerne dem med en løvsuger eller løvblæser. Nogle modeller fås med variabel hastighed, hvorfor det er muligt at indstille den så du undgår at trække rallet med op i opsamlerposen. 

De er også meget effektive til at fjerne blade fra svært tilgængelige steder, såsom under buske og langs hegn. Desuden reducerer de mængden af affald, da løvsugerne kan komprimere bladene i deres opsamlingsbeholdere. Endelig er de fleksible i brug – nogle modeller tilbyder både blæse- og sugemuligheder, hvilket gør dem til alsidige redskaber for enhver haveejer.

Se udvalget fra nogle af de største mærker her:

Sådan vælger du den rigtige løvsuger eller løvblæser

En løvsuger/løvblæser er et godt redskab til at samle blade op eller blæse dem væk på steder, hvor riven ikke kan komme til eller som erstatning for riven f.eks. på større arealer. Som det første så overvej om det skal være en løvsuger, løvblæser eller en model der kan begge dele. Samt overvej hvad du skal bruge den til.

Som navnet siger, suger en løvsuger bladene op for at samle dem i en opsamlingspose, en slags bladsamler. Nogle maskiner har en kværn/knive som sørger for at de opsamlede blade findeles så komposteringen er mere effektiv. Våde og smattede blade kræver mere arbejde og løvsugeren er mere effektiv desto tørrere bladene er. 

Løvblæseren blæser bladene væk fra græsplænen eller indkørslen, så de havner under buske, træer og i bunker, hvor du kan samle dem op eller lade dem ligge og formulde. 

Vores modeller kan deles op afhængig af det skal være en løvsuger eller løvblæser med ledning, på batteri eller benzindreven. Her får du et overblik. 

Vælg en løvsuger med ledning

En løvsuger på el er en mere driftsikker og billigere model end de 2 andre muligheder, og den har lidt flere kræfter end en løvsuger på batteri. Og til forskel fra modellen på benzin, er der ikke de store vedligeholdelsesopgaver. Begrænsningen kan ligge i om ledningens længde er lang nok til haven. Vælger du en løvsuger med høj effekt, skal du også være sikker på, at din kabeltromle er udrullet og at den har en højere max belastning end løvsugeren. En løvsuger på el kan f.eks. være velegnet ved haver som kræver et vedvarende arbejde eller hvor prisen skal være relativ lav. Køb vores udvalg af løvsugere / løvblæsere med ledning her.

Vælg en løvsuger på batteri

En løvsuger på batteri kan være smart, hvis du er begrænset af ledningen og hvis du har en serie elværktøj i samme mærke, hvor batteriet kan genbruges til de forskellige elværktøjer. Derfor er det en fordel at undersøge, hvilken størrelse batteri du har i forvejen og om der er medfølgende batterier i de løvsuger modeller, som passer til dit behov. Så kan du have et sæt til ladning mens du bruger det andet sæt. Som en tommelfingerregel kan en opladning bruges i 10-30 minutter afhængig af om bladene er tørre, mængden af blade, om du blæser eller suger mm. Med modeller på batteri er du uafhængig af en strømforsyning samt ledningen.

Du kan desuden overveje, om du får brug for en kulfri motor, høj lufthastighed og variabel hastighed.

Skal du have ryddet en større græsplæne med en løvsuger / løvblæser på batteri, skal du sørge for at investere i en model med et tilstrækkeligt stort batteri eller bruge flere sæt til opgaven. Er det blot havestien, indkørslen og/eller langs kantstenen du skal have fjernet blade fra, kan en mindre model løfte opgaven. Køb vores udvalg af løvsugere på batteri.

Vælg en løvsuger på benzin

Har du en større opgave i en have eller park kan en benzindrevet løvsuger eller løvblæser være en løsning. Vægtmæssigt vejer modellerne i vores udvalg af løvsugere på benzin 4,4-5 kg, som ikke behøver at være meget mere end de andre muligheder. Køb vores udvalg af løvsugere på benzin.

Overvejelser du kan tage når du vælger løvsuger eller løvblæser

Inden du investerer i en løvsuger eller løvblæser, er der flere faktorer, du bør overveje for at sikre, at du vælger den rette maskine til dine behov.

  • Effekt og ydeevne
    • Overvej motorens styrke og blæsehastigheden, som skal passe til havens størrelse og mængden af løv.
  • Støjniveau
    • Vælg en model med lavt støjniveau for at minimere forstyrrelser for dig selv og naboerne. Det kan være en væsentlig faktor, især hvis du bor i et tætbebygget område eller ønsker at arbejde uden at forstyrre omgivelserne.
  • Vægt
    • Hvor meget må maskinen veje? Hvis du skal bruge maskinen over længere tid, kan en lettere model være at foretrække for at undgå belastning.
  • Ergonomi
    • Har maskinen justerbare håndtag eller en skulderstrop? God ergonomi er vigtig for at sikre, at du kan bruge maskinen komfortabelt og sikkert.
  • Funktioner
    • Overvej om du har brug for en model med både blæse- og sugemuligheder samt andre nyttige funktioner som hastighedsregulering.
  • Brændstof
    • Foretrækker du en elektrisk model med ledning, en batteridrevet enhed eller en benzindrevet maskine? Hver type har sine egne fordele og ulemper i forhold til mobilitet, vægt og drifttid, som du kan se mere om ovenfor.

At vælge den rette løvblæser eller løvsuger kan gøre en markant forskel i dit havearbejde. Ved at tage højde for disse overvejelser, kan du sikre, at du investerer i et værktøj, der ikke blot letter arbejdet, men også bidrager til en mere behagelig og effektiv havepleje. Vælg klogt, og gør dit udendørs område til et smukt og velholdt rum.

Skal du have en billig løvsuger eller løvblæser?

Vi har et stort udvalg af løvsugere og løvblæsere fra den billigste til den bedste i klassen til gode priser. Uanset om du ønsker den billige, mellem eller den bedste model i klassen, kan du kigge på de udvalgte modeller, som er mærkede med billigst på Pricerunner. Skal det være den billigste model er der modellerne fra Grouw eller fra Skil. Brug filteret sortering og vælg laveste pris.

Flere spørgsmål? Vi hjælper dig!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den løvblæser, der passer bedst til dig og dine behov.

Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Se også vores store udvalg af hækkeklippere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Kan en løvsuger suge våde blade?

En løvsuger kan suge våde blade, men det afhænger af løvsugerens styrke og kapacitet. Våde blade er tungere og kan tilstoppe røret, kværnen eller posen, som især er gældende, hvis løvsugeren ikke er designet til at kunne håndtere dem. For at få den bedste ydelse, bør du bruge en kraftig løvsuger, som er beregnet til både tørre og våde blade. Nogle løvsugere har en indbygget makuleringsfunktion, som kan hjælpe med at reducere mængden af materiale og den fungerer bedst når det er tørre blade.

Hvad kan man bruge en løvsuger til?

En løvsuger kan bruges til at fjerne tørre blade, smågrene og andet haveaffald fra græsplænen, terrassen, indkørslen eller andre udendørsarealer. Den er særlig nyttig om efteråret, når træerne taber mange blade, som kan samle sig i store bunker. Fen gør det hurtigt og nemt at holde udendørsområder rene og præsentable uden at skulle bruge en rive eller kost.

Derudover kan en løvsuger hjælpe med at fjerne affald fra steder, hvor det er svært at komme til med andre redskaber, såsom mellem buske eller omkring blomsterbede. Nogle løvsugere har også en makuleringsfunktion, der gør det muligt at komprimere de opsamlede blade, så de fylder mindre og er nemmere at bortskaffe eller bruge som kompost.

At fjerne blade med en løvsuger er også en stor hjælp for robotplæneklipperen, da blade og især når de er våde, kan klæbe til jorden og skabe forhindringer for klipperen. Hvis bladene ligger for tæt på græsset, kan det også forhindre robotplæneklipperen i at klippe græsset jævnt og effektivt. Ved at fjerne bladene, sikrer du, at robotplæneklipperen kan arbejde optimalt og holde græsplænen pæn og veltrimmet.

Hvornår skal man fjerne blade fra haven?

Det er bedst at fjerne blade fra haven løbende, især om efteråret, når træerne taber flest blade. Her er nogle vigtige tidspunkter at overveje:

  • Efter store bladbunker er faldet
    • Når der er store mængder blade på græsplænen, kan de blokere for lys og ilt til græsset. Det kan føre til gule pletter og dårlig vækst. Derfor bør du fjerne dem, når bunken bliver for stor.
  • Før det begynder at regne meget
    • Våde blade er tungere og sværere at fjerne. De kan også skabe et fugtigt miljø, der kan føre til råd og svamp i græsset eller bede. Derfor er det smart at fjerne bladene inden perioder med regn.
  • Før vinteren sætter ind
    • Det er en god idé at fjerne de sidste blade inden frost og sne, så de ikke fryser fast eller skader græsplænen. Frost og sne kan også gøre bladene endnu sværere at fjerne senere.
  • Hvis du har en robotplæneklipper
    • Det er en god ide at fjerne bladene, så din robotplæneklipper kan fungere optimalt. Bladene kan hindre dens sensorer og gøre det svært for den at navigere og klippe jævnt.

Generelt skal bladene fjernes regelmæssigt for at beskytte græsplænen og gøre efterårs- og vinterforberedelserne lettere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.